Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@23:33:38 GMT

چرا با افزایش سن دید چشم تغییر می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۱۳۰۹

چرا با افزایش سن دید چشم تغییر می‌کند؟

با رسیدن به اواسط ۴۰ سالگی، معمولاً خواندن و انجام سایر کارهای نزدیک برای چشم‌ها دشوار می‌شود؛ استفاده از عینک مطالعه راه حلی مناسب در این شرایط است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، با افزایش سن به‌ ویژه نزدیک‌شدن به ۶۰ سالگی و گذر از آن، تغییراتی در عملکرد چشم‌ها ایجاد می‌شود که کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضی از این تغییرات مانند پیرچشمی، کاملا طبیعی بوده و نشانه بیماری محسوب نمی‌شود؛ استفاده از عینک مطالعه راه حلی مناسب در این شرایط است. آب مروارید یکیاز بیماری‌های چشمی است که با بالا رفتن سن ایجاد می‌شود، اما خبر خوش اینکه این عارضه نیز امروزه به راحتی با انجام عمل جراحی قابل اصلاح است. در ادامه شما را با بعضی علل تغییر دید چشم‌ها و  بیماری‌های مرتبط با سن آشنا می‌کنیم:

 کامپیوتر و خستگی چشم

خیره‌شدن بر صفحه مانیتور رایانه‌، گوشی‌های هوشمند و صفحه نمایش‌ بازی‌های ویدئویی، ممکن است منجر به فشار، خشکی و خستگی چشم‌ها شود. به نظر نمی‌رسد که استفاده از این دستگاه‌ها، اثرات دائمی به همراه داشته باشد؛ برای جلوگیری از فشار چشم، باید مانیتور کامپیوتر خود را طوری تنظیم کرد که حدود ۷۰ سانتی‌متر از چشم فاصله داشته باشد. استفاده از چراغ مطالعه برای کاهش تشعشعات، استراحت‌دادن به چشم‌ها و نگاه کردن به شئ خیلی دورتر از مانیتور به مدت چند دقیقه، نیز در کاهش فشار چشم مفید است.

 محافظت از چشم‌ها

افراد بزرگسال کمتر از ۴۰ سال، معمولا دارای بینایی سالم و ثابت هستند. در این سنین استفاده از عینک آفتابی دارای محفاظت UV برای حفظ دید و سلامت کلی چشم موثر است. همچنین استفاده از تجهیزات حفاظتی هنگام ورزش‌کردن و یا کار با ابزارهای برقی، ماشین‌آلات و مواد شیمیایی در محل کار و منزل نیز اهمیت زیادی دارد. موضوع دیگر اینکه با رسیدن به اواسط ۴۰ سالگی، معمولاً خواندن و انجام سایر کارهای نزدیک برای چشم‌ها دشوار می‌شود. این تغییر در بینایی، پیرچشمی نام دارد و کاملا طبیعی است. در این هنگام استفاده از عینک‌های مطالعه دو کانونی یا لنزهای تماسی چندکانونی برای تصحیح بینایی موثر است؛ گاهی اوقات عمل جراحی لیزر می‌تواند به افراد کمک کند.

پیرچشمی چه زمانی اتفاقی می‌افتد

قبل از سن ۴۰ سالگی، لنزهای طبیعی چشم بسیار انعطاف‌پذیر است؛ این امر به تمرکز لنزها بر اشیاء نزدیک یا دور کمک می‌کند. با افزایش سن، لنزها انعطاف‌پذیری خود را از دست می‌دهد؛ این موضوع به تدریج این توانایی دیدن اشیاء نزدیک را به ویژه در نور کم کاهش می‌دهد. در این حالت، فرد ممکن است مجبور شود برای دیدن واضح یک شئ مانند یک کتاب، آن را در فاصله دورتری نگه دارد.

 بیماری‌های مرتبط با سن و بینایی

بعضی از بیماری‌ها مانند دیابت و فشار خون بالا، می‌تواند بینایی و سلامت چشم‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. دیابت عامل اصلی نابینایی در بزرگسالان است؛ مبتلایان به دیابت ممکن است دچار عارضه رتینوپاتی (retinopathy) شوند که در آن به عروق خونی در شبکیه چشم آسیب وارد می‌شود. فشار خون بالا نیز می‌تواند به عروق خونی و اعصاب چشم آسیب برساند؛ این امر ممکن است به از دست‌رفتن دائمی بینایی منجر شود. مراقبت از سلامت کلی بدن از طریق خوردن غذاهای سالم و پرهیز از بعضی عادت‌های مضر مانند سیگار کشیدن، راهکارهای موثری است که به حفظ بینایی و سلامت چشم‌ها کمک می‌کند.

کد خبر 383268

منبع: ایمنا

کلیدواژه: افزایش سن بیماری های چشمی سلامت دیابت فشار خون کامپیوتر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۱۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه ، بهزيستي در اين طرح کار ارجاع و پرداخت کمک هزينه براي جراحي و خريد عينک را بر عهده دارد.
شهبازي مدير کل بهزيستي استان کرمانشاه گفته :طرح غربالگري بينايي در سنين طلايي 3 تا 6 سال موجب ميشود تا با تشخيص و درمان زود هنگام مشکلات بينايي / از معلوليت کم بينايي و نابينايي پيشگيري شود .
به گفته شهبازي قرار است بهزيستي استان کرمانشاه درصورت نياز کودکان به درمانهاي بعدي /مانند جراحي وعينک براي خانواده هاي تحت پوشش همه هزينه ها و براي ديگر خانواده ها هم بخشي از هزينه ها را پرداخت کند
آنطور که شهبازي مي گويد پارسال 66 هزار کودک کرمانشاهي در پوشش طرح غربالگري بينايي قرار گرفتند . از اين شمار 700 کودک که نيازمند درمان هاي بعدي بودند به مراکز تخصصي ارجاع شدند کمک هزينه هاي درمان از 2 تا سي ميليون تومان به آنان پرداخت شده است .
غربالگري بينايي و شنوايي نوزادان و کودکان و همچنين غربالگري ژنتيک از راهکاري هاي پيشگيرانه بهزيستي براي کاهش و درمان معلوليت هاي جسمي و حرکتي است .
پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي مانند اعتياد آموزش هاي پيش از ازدواج و مهارت هاي زندگي هم در بخش آموزش دنبال ميشود

دیگر خبرها

  • رهبر انقلاب: امروز مسئله غزه، مسئله اول دنیاست/ به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نگاه کنید! نشان می‌دهد ملتها به مسئله غزه حساسند/ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند
  • رهبر انقلاب: باید فشار به رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند (فیلم)
  • ۵ مورد از معایب بی‌خوابی و شب‌بیداری را بدانید
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ صهیونیست‌ها در انتظار نتیجه مذاکرات
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • در 5 دقیقه با عینک زدن خدافظی کنید!
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند