Web Analytics Made Easy - Statcounter

این نیاز به عینک مطالعه حتی اگر دید طبیعی داشته باشید، معمولا در حدود ۴۰ تا ۴۵ سالگی شما پیدا می‌شود و ناشی از به اصطلاح «پیرچشمی» است.

پیرچشمی بخشی از روند طبیعی افزایش سن و به علت از دست رفتن قابلیت انعطاف عدسی چشم است که باعث می‌شود چشم در تمرکز بر اشیای نزدیک دچار مشکل شود، یعنی به اصطلاح «دوربینی» پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه ممکن است برای برخی از افراد (مانند افرادی که از قبل یک عیب انکساری دیگری مانند آستیگماتیسم دارند) لازم باشد که چشم‌پزشک گزینه‌های خاصی را تجویز کند، اما برای بسیاری افراد عینک‌های مطالعه‌ای که در داروخانه‌ها، دراگ‌استورها و سایر جاها بدون نسخه به فروش می‌رسند، آسانترین گزینه هستند.

این عینک‌های مطالعه بدون نسخه علاوه با شکل‌ها و سبک‌های متفاوت، با نمره‌های متفاوت یا به عبارت دیگر قدرت‌های متفاوت عدسی به فروش می‌رسند، در واقع عدسی‌های محدبی هستند که چیزهای نزدیک را بزرگ می‌کنند.

نمره این عینک‌های مطالعه از ۱ تا ۴ دیوپتر مثبت متفاوت است. دیوپتر واحد قدرت عدسی است که میزان بزرگنمایی آن را مشخص می‌کند.

معمولا  قدرت عدسی این عینک‌ها با میزان ۲۵/. (یک چهارم) دیوپتر افزایش پیدا می‌کند، بنابراین لازم نیست که اگر عینک یک دیوپتر مثبت برایتان کافی نیست، به عینک ۲ دیوپتر مثبت بپرید. قدرت عدسی که برای شما مناسب است بر حسب نوع کار و تفریحاتتان متفاوت است و فروشنده می‌تواند در این مورد شما را راهنمایی کند.

اگر کارتان به نشستن پشت کامپیوتر در همه روز نیاز دارد، به یک قدرت عدسی نیاز دارید و اگر کارتان با مقدار زیادی دقت در جزئیات ظریف همراه است، مثلا سوزن‌دوزی به قدرت عدسی دیگر.

و البته با افزایش سنتان به تدریج به عینکی با قدرت عدسی بالاتر نیاز خواهید داشت و باید عینک جدیدی بخرید، به طوری که اگر در حدوید ۴۰ سالگی نیاز به عینک مطالعه‌ای با یک دیوپتر مثبت داشته باشید، ممکن است در بالای ۶۰ سال قدرت عدسی مورد نیازتان به  ۲/۵ تا ۳ دیوپتر مثبت برسد.

وقتی عینک مطالعه داروخانه‌ای مشکلتان را حل نمی‌کند

چشم‌پزشک‌ شما ممکن است توصیه کند که به جای عینک‌های مطالعه بدون‌نسخه از عینک مطالعه‌ای  که او تجویز می‌کند، استفاده کنید. بر خلاف عینک‌های مطالعه‌ای که صرفا چیزها را بزرگتر می‌کنند، این عینک‌ها می‌تواند سایر مشکلات بینایی شما را هم تصحیح کند.

قدرت دو عدسی عینک‌های مطالعه بی‌نسخه مشابه هم است، بنابراین اگر هر چشم‌تان نیاز به قدرت متفاوتی از عدسی داشته باشد، استفاده از این نوع عینک‌ها باعث فشار آمدن روی یکی از چشم‌ها می‌شود، چرا که یکی از چشم‌ها مجبور است سخت‌تر از چشم دیگر کار کند.

عینک‌های مطالعه بدون نسخه عیوب دیدی مانند آستیگماتیسم را تصحیح نمی‌کنند و برای این کار نیاز به عینک با تجویز چشم‌پزشک وجود دارد. بسیاری از افراد مقدار اندکی آستیگماتیسم دارند و ممکن است فکر کنید این مقدار نیاز به تصحیح ندارد. اما حتی همین مقدار هم ممکن است باعث سردرد و خستگی چشم‌ها شود.

عینک‌های مطالعه بدون نسخه اساسا عینک‌هایی تک‌سایز برای همه هستند. عینک‌های مطالعه تجویزی به طور خاص برای چشم‌های شما ساخته می‌شوند، یعنی مرکز اپتیک هر عدسی دقیقا از مرکز مردمک‌های چشم‌های شما می‌گذرد. اگر مرکز اپتیک عدسی‌های عینک با مردمک‌های شما همراستا نباشد، نهایتا مجبور می‌شود از کناره عدسی نگاه کنید و در نهایت روی چشم‌هایتان فشار می‌آید و دچار عدم تعادل در عضلات چشمی می‌شوید.

اگر نزدیک‌بین باشید، عینک‌های مطالعه بدون‌نسخه به شما کمکی نخواهد کرد. افراد نزدیک‌بین معمولا نیاز به عدسی منفی (مقعر) دارند، اما عینک‌های مطالعه بدون‌نسخه عدسی مثبت (محدب) دارند.

عینک‌های تجویزی طوری ساخته می‌شوند که هر عدسی هیچ اعوجاج، حباب یا انحرافی نداشته باشد. عدسی‌های عینک‌های مطالعه به خصوص اگر از نوع ارزان‌قیمت باشند، کیفیت پایینی دراند و ممکن است این دارای این نقایص باشند. رفتن به نزد چشم‌پزشک را فراموش نکنید

اگر متوجه شده‌اید با افزایش سنتان خواندن برایتان سخت‌تر شده است، تغییرات معمول مربوط به افزایش سن در عدسی چشم یا به اصطلاح پیرچشمی ممکن است عامل آن باشد. اما از آنجایی که مشکلات وخیم چشمی هم ممکن است تغییرات بینایی ایجاد کنند، بهتر است برای بررسی وضع بینایی‌تان به نزد چشم‌پزشکتان هم بروید.

ممکن است با خریدن چند عینک مطالعه ‌از داروخانه یا دراگ‌استور بتوانید کارتان را راه بیندازید. اما اگر مشکلات بینایی دیگری مانند نزدیک‌بینی دارید، ممکن است لازم باشد به عینک مطالعه تجویزشده نیاز داشته باشید.

کد خبر 700382 برچسب‌ها مجله نکته بهداشتی روز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مجله نکته بهداشتی روز عینک مطالعه عینک ها مطالعه ای چشم پزشک چشم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۵۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس | حامد بهداد با عینک قرمز به سینما می‌ِآید!

آفتاب‌‌نیوز :

حسین مهکام که اسفند سال قبل، پس از دو سال فیلم «احمد به تنهایی» را راهی اکران آنلاین کرده بود، فیلم «عینک قرمز» را سال گذشته ساخت و به تازگی پروانه نمایش آن را گرفته است. «عینک قرمز» به تهیه‌کنندگی مرتضی شایسته ساخته شده و جزئیات دقیقی از این فیلم منتشر نشده است.

در برخی خبر‌ها حامد بهداد به عنوان بازیگر اصلی فیلم معرفی شده است، با این تاکید که «عینک قرمز» یکی از کمدی‌های تولیدی این روز‌های سینما است. مهکام پیش‌تر بجز «احمد به تنهایی»، فیلم‌های «بی‌حسی موضعی» و «آزادی مشروط» را نیز ساخته بود.

علاه براین فیلم، «تگزاس ۳» به کارگردانی مسعود اطیابی و تهیه‌کنندگی ابراهیم عامریان نیز پروانه نمایش گرفته است تا فهرست کمدی‌های اماده اکران تکمیل‌تر شود. پژمان جمشیدی، سام درخشانی، ژاله صامتی و مهدی هاشمی بازیگران این فیلم اطیابی معرفی شده‌اند.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • نیاز آینده جامعه ما نسل جوان پرجسارت و متعهد است
  • آیا خرید عینک آفتابی گران قیمت ارزش دارد!؟
  • خودآگاهی و شناخت اجتماعی برای هدایت تحصیلی نیاز است
  • در 5 دقیقه با عینک زدن خدافظی کنید!
  • راهنمای جامع انتخاب و خرید دزدگیر منزل
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • «عینک قرمز» ِ حامد بهداد با «تگزاس۳» اکران می‎‌شود
  • «عینک قرمز»ِ حامد بهداد با «تگزاس۳» اکران می‎‌شود
  • «عینک قرمز» و «تگزاس۳» اکران می‎‌شوند
  • عکس | حامد بهداد با عینک قرمز به سینما می‌ِآید!